Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Χαλούμι σαγανάκι με φρέσκα σύκα …

… Αναβολή στην αναβολή, με το σήμερα με το αύριο, κόντεψε να βγάλει μαλλιά το σπανάκι στο ψυγείο. 
Κι ας σου τό ’φτιαξα καλομαθημένη μου με νιόκι και ανθότυρο μπας και δεήσεις να το φας – που μακάρι νά ’χα παντρευτεί τον Ποπάυ και να  τό ’τρωγες μέρα μπαίνει μέρα βγαίνει, θες δε θες. 
Τέλος πάντων, επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και η φτώχεια έχει χτυπήσει πολλές πόρτες εσχάτως, σήμερα θα το φας και θα χορέψεις. Και θα σου φανεί λουκούμι, γιατί θα συνοδεύεται από σαγανάκι χαλούμι …


Χαλούμι σαγανάκι με φρέσκα σύκα



ΤΗΓΑΝΙ  



υλικά: 
χαλούμι κομμένο σε μέτριες φέτες 
3-4 φρέσκα σύκα 
χυμός από μισό πορτοκάλι





Βρέχουμε το χαλούμι και το αλευρώνουμε καλά.

 Το ροδίζουμε σε μέτρια φωτιά και από τις δυο πλευρές. 

Σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε τα σύκα, κομμένα στα 4. 

Αφήνουμε να βράσουν μαζί 2΄-3΄ και σερβίρουμε αμέσως, όπως είναι στο σαγανάκι ή το τηγάνι.



ΕΤΟΙΜΟ    





Το χαλούμι είναι από τα τυριά με δυνατή και αρκετά αλμυρή γεύση. Ο χυμός πορτοκαλιού και η γλύκα του σύκου την κάνουν πιο απαλή δημιουργώντας ταυτόχρονα, μαζί με το αλεύρι, μια αρωματική σάλτσα για το τυρί.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου