Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Νουντλς με γαλοπούλα και λαχανικά …

… Αν η μισή μου καρδιά βρίσκεται, γιατρέ, εδώ πέρα, η άλλη μισή στην Κίνα βρίσκεται.
... Όχι όμως με τη στρατιά που κατεβαίνει προς το κίτρινο ποτάμι. Σε κουζίνες βρίσκεται και σε υπαίθρια μαγέρικα, σε παχουλές πάπιες με τραγανό λίπος και γαρίδες που κολυμπάνε σε καυτερές σούπες. Σε βουνά από χιονάτο ρύζι  στον ατμό ή κίτρινο ρύζι παντρεμένο με του κόσμου τα λαχανικά και τις σάλτσες.
 Σε στρουμπουλά spring rolls και τραγανά won ton, σε κλωθογυρισμένα noodles και τηγανητά παγωτά, σε γεύσεις 
παράξενες – μερικές φορές κι αλλόκοτες - που λαχταράω  να δοκιμάσω.
Είμαι σοβαρά, γιατρέ;



Νουντλς με γαλοπούλα και λαχανικά 



ΠΙΑΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ  



υλικά: 
250 γρ. γαλοπούλα ή κοτόπουλο 
250 γρ. νουντλς 
λαχανικά εποχής κομμένα σε μπαστουνάκια 
φύτρες φασολιών 
βλαστάρια μπαμπού 
καλαμπόκι ή baby corn 
σησαμέλαιο ή ηλιέλαιο 
soy sauce, oyster sauce






Κόβουμε τη γαλοπούλα σε λεπτές λωρίδες.

Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες και τα λαχανικά. 

Το καλοκαίρι χρησιμοποιούμε κολοκυθάκια, καρότα, μανιτάρια, φρέσκα κρεμμυδάκια. Το χειμώνα αντικαθιστούμε τα κολοκυθάκια με ψιλοκομμένο λάχανο. 

Σωτάρουμε σε ζεστό σησαμέλαιο τη γαλοπούλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσει. 

Προσθέτουμε τα λαχανικά, το καλαμπόκι, τις φύτρες και τα βλαστάρια και τα μαγειρεύουμε μαζί σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.

 Ρίχνουμε τη soy sauce και την oyster sauce φροντίζοντας να καλυφθούν όλα τα υλικά. 

Βράζουμε τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία (συνήθως 4΄ είναι αρκετά) και τα προσθέτουμε στο wok ή το τηγάνι. 

Ρίχνουμε αν χρειάζεται λίγη soy sauce ακόμη, ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε αμέσως.




ΓΟΥΩΚΜΕ ΝΟΥΝΤΛΣ ΚΟΝΤΙΝΟΠΙΑΤΟ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου