Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Σαν προφιτερόλ με τσουρέκι …

... Καταχρηστικά φέρει την ονομασία προφιτερόλ, έστω και ως παρομοίωση. Αφού απουσιάζουν τα σου και η λαχταριστή κρέμα που περιέχουν, ουδόλως νομιμοποιείται να φέρει τοιούτον όνομα, ένδοξον τε και λαμπρόν.
Είναι όμως φτιαγμένο πάνω στην ίδια λογική, έχει μια εξίσου λαχταριστή σοκολατένια κρέμα και μας δίνει μια ακόμη ευκαιρία να αξιοποιήσουμε το
τσουρέκι που περίσσεψε. Οπότε χαλάλι του το όνομα – δε θα κολλήσουμε στο copyright …


Σαν προφιτερόλ με τσουρέκι



ΕΤΟΙΜΟ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΟ     
   


υλικά:
500 ml γάλα
1/2 κούπα ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο γάλα
1,5 κουταλιά σούπας κακάο σκόνη
200 γρ. κουβερτούρα (ή 100 γρ. κουβερτούρα και 100 γρ. γάλακτος)

τσουρέκι κομμένο σε μέτριους κύβους

σιρόπι (1 μέρος ζάχαρη/1 μέρος νερό)




Ετοιμάζουμε την κρέμα βράζοντας σε μέτρια φωτιά το γάλα με τη ζάχαρη και το κακάο. 

Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και βράζουμε ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η κρέμα.

 Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λυώσει και να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Σε μεγάλο μπωλ ή ατομικά μπωλάκια βάζουμε μερικούς κύβους τσουρέκι και τους ραντίζουμε με το σιρόπι. 

Περιχύνουμε με 2-3 κουταλιές από τη σοκολατένια κρέμα και συνεχίζουμε φτιάχνοντας στρώσεις.


ΚΡΕΜΑ ΑΡΧΗΜΕΣΗ



Αν θέλουμε διακοσμούμε με μυτούλες από σαντιγύ.

Για μας πάντως και μια τριμμένη μαρέγκα έκανε εξαιρετική δουλειά.



 ΜΠΩΛ ΜΕ ΜΑΡΕΓΚΑΜΠΩΛΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΡΕΓΚΑ


Οι ποσότητες είναι ενδεικτικές και εξαρτώνται από το τι μας έχει περισσέψει και θέλουμε να αξιοποιήσουμε. Αντί να φτιάξουμε σιρόπι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το σιρόπι από κάποιο γλυκό κουταλιού που μας περίσσεψε, ζεσταίνοντας και αραιώνοντάς το με λίγο νερό.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου