Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Λουκάνικα με μανιτάρια …

… Αχ, ομορφάντρα μου, τι αδυναμία είναι αυτή που έχεις στα λουκάνικα. Και μάλιστα στα λεγόμενα βρώμικα – όσο πιο λιπαρό, όσο πιο τσικνιστό, τόσο πιο λιμπιστό. Και δεν τα τρως και σκέτα, τη μάνα σου και τον πατέρα σου βάζεις μέσα. Κι ενώ εσύ τα απολαμβάνεις – όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε- εγώ βλέπω εφιάλτες με δυσθεώρητα ύψη χοληστερίνης και φραγμένες αρτηρίες.
 Τι θά ’λεγες να παζαρέψουμε και να συμβιβαστούμε;
Να σου φτιάξω εγώ λουκάνικα, εκείνα που φέραμε απ’ την Ξάνθη. Θα τα μαγειρέψω με μανιτάρια που ξέρω πως τα λατρεύεις και θα τα φτιάξω μερακλίδικα, πικάντικα και λίγο καυτερά. Περίμενε και θα δεις. Το έλεγε κι ο Πωλ Νιούμαν – αυτός κι αν ήταν ομορφάντρας! Γιατί να φάω χάμπουργκερ έξω, όταν στο σπίτι με περιμένει η καλύτερη μπριζόλα; …


Λουκάνικα με μανιτάρια



ΠΙΑΤΟ    



υλικά:
3-4 μέτρια λουκάνικα (εδώ πικάντικα, γεμιστά)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μικρή ντομάτα σε κυβάκια
300 γρ. μανιτάρια σε χοντρές φέτες 
λίγο κόκκινο κρασί, λίγο μπαλσάμικο ξύδι
τριμμένη φέτα
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, μπούκοβο, θυμάρι




Σε λίγο λάδι σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. 

Προσθέτουμε τα λουκάνικα και τηγανίζουμε, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν. 

Σβήνουμε με λίγο κρασί και ρίχνουμε τα μανιτάρια και τη ντομάτα. 

Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, φροντίζοντας ωστόσο να κρατάνε λίγο. 

Περιχύνουμε με λίγο μπαλσάμικο, νοστιμίζουμε με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και/ή μπούκοβο και θυμάρι.

 Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε.


ΤΗΓΑΝΙ   ΠΙΑΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου