Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2010

Προσφάι

Έχω παρατηρήσει πως, όσο ωραίο κι αν είναι το φαγητό μας, κάτι μου λείπει αν δεν υπάρχει το προσφάι. Το συνοδευτικό του ψωμιού παλιότερα, το κάτι παραπάνω σε γεύση και ποικιλία σήμερα -έτσι το μεταφράζω εγώ!
Μπορεί να είναι λίγο γαλοτύρι μαζί με το κρέας, ένα ξεχωριστό τουρσί, τσακιστές ελιές ή μια φέτα καπνιστός σολωμός μαζί με τη φασολάδα, κάτι απλούστατο –ή και πολύπλοκο- που δηλώνει έντονα την παρουσία του,  συμπληρώνει το γεύμα, δίνει ποικιλία και νοστιμιά. 
Μια απλή, νηστίσιμη κόκκινη φακή 
 
 
 
ΦΑΚΗ ΚΑΙ ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ
 
συνοδεύεται εξαιρετικά από …

Κριτσίνια με πάστα ελιάς
 

  ΠΙΑΤΟ 2
 
 
 
Υλικά:
πάστα ελιάς (Καλαμών ή πράσινη)
σουσάμι
1 φύλλο σφολιάτας (χωρίς βούτυρο αν νηστεύουμε)

 
 

Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε πάστα ελιάς στο μισό. Διπλώνουμε, βρέχουμε τις άκρες με λίγο νερό και πιέζουμε απαλά για να κολλήσουν. Κόβουμε λωρίδες πάχους 1,5 εκ.
 
 
 

ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΑ

 

ΛΩΡΙΔΕΣ
 

Κρατώντας τις δύο άκρες τους, στρίβουμε τις λωρίδες και τις βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολα. Τις αλείφουμε με νερό (ή γάλα ή αυγό) και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200˚ C, για 12'-15'.
 
 

ΣΤΟ ΤΑΨΙ


.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου